Semnarea acordurilor de împrumut cu BERD și BEI privind interconectarea electrică Moldova-România
Foto: independent.md

Semnarea acordurilor de împrumut cu BERD și BEI privind interconectarea electrică Moldova-România

15 știri, 6

Republica Moldova va semna astăzi un acord cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și Banca Europeană pentru Investiții ( BEI) privind finanțarea interconexiunii rețelelor electrice moldovenești cu România în sumă de 160 milioane de euro.

Imagine: www.cronicaromana.ro

Proiectul vine să sporească securitatea energetică a Moldovei și să integreze Moldova pe piața regională de energie, menționează Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Acordul cu BEI prevede un împrumut în sumă de 80 milioane de euro, precum și un Acord de grant oferii de NIF în valoare de până la 40 milioane euro, iar BNERD va aloca 80 milioane de euro.

Contractul prevede construcția și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru interconectarea permanentă a rețelelor de transport de energie electrică din România și Republica Moldova, Banii vor fi utilizați pentru construcția unei stații back-to-back în Vulcănești, a liniei de transport de 400kV între Vulcănești și Chișinău, precum și extinderea stației de transformare de la Chișinău.

    Citește pe abcnews.md