Restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj pe timp de caniculă - Detalii3Foto© unimedia.info

Restricții de circulație pentru mașinile de mare tonaj pe timp de caniculă - Detalii

, 6 știri, 11 vizualizări

CHIȘINĂU, 3 iul - Sputnik. Restricții de circulație pentru autovehiculele de mare tonaj. Oamenii legii atenționează conducătorii auto că în cazul în care temperaturile depășesc 30 de grade Celsius, autovehiculele cu o greutate mai mare de 20 de tone nu au voie să circule pe drumurile publice, semnalizate cu indicatoarele de interzicere și restricție a masei limitate.

Restricțiile de circulație nu vizează transportul de călători, mașinile care transportă produse alimentare, materiale pentru prevenirea sau lichidarea situaților excepționale.

Scopul interdicției este de a preveni deteriorarea drumurilor din beton asfaltic. Oamenii legii îndeamnă conducătorii auto să se deplaseze pe timp de noapte, când temperaturile scad. Ținând cont de faptul că noaptea este mai greu de condus din cauza vizibilității reduse, fiecare șofer trebuie să aibă alături un coleg care să îl înlocuiască, pentru a se putea odihni. Șoferii care nu vor respecta respectivele restricții riscă o amendă de până la 4500 de lei.