Reținuți pentru fabricarea și punerea în circulație a cardurilor de plată false

Reținuți pentru fabricarea și punerea în circulație a cardurilor de plată false

9 știri, 7

Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unei cauze penale, ce ține de fabricarea sau punerea în circulație a cardurilor sau a altor instrumente de plată false, săvârșite în proporții deosebit de mari. Grupul de urmărire penală a documentat activitatea infracțională a suspecților, începând cu anul 2017 până în prezent.

În urma măsurilor speciale de investigații, s-a stabilit că, organizatorul grupării, un bărbat de 33 de ani, locuitor al municipiului Chișinău, își desfășura activitatea infracțională într-un apartament din capitală. Cu ajutorul unui utilaj sofisticat de ultimă generație, suspectul clona cardurile bancare, inclusiv PIN-codurile și prin diferite modalități ilegale primea din afara țării, preponderent țările UE, informație de pe cardurile persoanelor fizice care dețin conturi bancare cu mijloace bănești de proporții.

Ulterior, informația era imprimată sau stocată pe alte benzi (clonuri), iar prin diferite scheme frauduloase sustrăgeau bani de pe conturile persoanelor terțe.

Citește pe today.md