Rezoluția PPE împotriva Moldovei a fost respinsă de Parlamentul European. ”Le convine de minune unora în campania electorală din Chișinău”
Foto: www.canal2.md

Rezoluția PPE împotriva Moldovei a fost respinsă de Parlamentul European. ”Le convine de minune unora în campania electorală din Chișinău”

13 știri, 6

Proiectul unei rezoluții critice la adresa Republicii Moldova, inițiată de către eurodeputatul din grupul Popularilor Europeni (PPE), Cristian Preda, a fost respins ieri de către Parlamentul European. Documentul depus în octombrie 2017 prevedea blocarea asistenței macrofinanciare pentru țara noastră. Proiectul a fost supus unor critici dure, iar propunerea de a-l dezbate acum ar putea avea legături cu alegerile din țara noastră.

Europarlamentarul Kurt Flekenstein a remarcat că textul rezoluției nu are cum să mai fie actual după o jumătate de an, dar ar putea fi folosit de anumite forțe politice din Moldova, care luptă pentru șefia Capitalei.

„Să venim acum, dintr-odată, să ne referim la ceva care le convine de minune unora în campania electorală din Chișinău nu mi se pare deloc un lucru bun”, a remarcat Flekenstein.

Proiectul rezoluției a fost respins cu 170 de voturi. În favoarea propunerii lui Preda au votat 94 de europarlamentari, iar 11 s-au abținut.

Insistența lui Cristian Preda, privind aprobarea rezoluției punitive față de Moldova, a fost criticată dur de către europarlamentarul român Maria Grapini.

“Cristian Preda a dovedit deja și demult că obișnuiește să lupte împotriva României, dar luptă cu toate puterile și împotriva Republicii Moldova! Astăzi, a revenit cu propunerea unei Rezoluții împotriva Republicii Moldova, și asta chiar în preajma alegerilor de la Chișinău...

    Citește pe abcnews.md