Rezoluție adoptată noaptea de Adunarea Populară din Găgăuzia. Deputații au votat pentru permiterea folosirii panglicii negru-oranj pe 9 mai7Foto© agora.md

Rezoluție adoptată noaptea de Adunarea Populară din Găgăuzia. Deputații au votat pentru permiterea folosirii panglicii negru-oranj pe 9 mai

, 12 știri, 13 vizualizări

Deputații Adunării Populare din Găgăuzia s-au întrunit noaptea târziu, pe 8 mai, într-o ședință de urgență. În cadrul ședinței, deputații au condamnat decizia Camerei de Apel Comrat, care a suspendat decretul „Cu privire la organizarea și ținerea Panglicii Sf. Gheorghe” pe teritoriul UAT Găgăuzia.

Deputații și-au exprimat indignarea pentru faptul că în acest caz „judecătorii au plecat duminică la muncă, când în practica normală examinarea cauzelor se trage de ani de zile”, scrie gagauzinfo.md.

După câteva discuții, deputații au adoptat o nouă rezoluție „Cu privire la simbolurile sărbătorii Zilei Victoriei”, permițând folosirea, pe data de 9 mai, a panglicilor în culorile negru și oranj. Decretul va fi valabil doar o zi - 9 mai 2022.