România va extrăda doi hackeri români, care au spart calculatoarele poliției din Washington DC
Foto: www.publika.md

România va extrăda doi hackeri români, care au spart calculatoarele poliției din Washington DC

4 știri, 7

România îi va extrăda pe cei doi hackeri români care au spart calculatoare ale poliției din Washington DC. Curtea de Apel București a admis, marți, cererea autorităților americane de extrădare a lui Mihail Ișvanca și a lui Eveline Cismaru, acuzați că ar fi ar fi spart calculatoarele conectate la camerele de supraveghere ale Poliției din Washington DC, informează libertatea.ro.

Decizia luată marți de Curtea de Apel București nu este definitivă.

Magistrații au decis punerea în libertate a lui Ișvanca Mihail Alexandru, urmând a fi arestat provizoriu în vederea extrădării de la data încetării motivelor pentru care s-a dispus amânarea predării. Cererea a fost admisă și în cazul lui Eveline Cismaru, care este plasată în arest la domiciliu.

Instanța a mai dispus și confiscarea bunurilor găsite asupra celor doi și remiterea bunurilor acestora către autoritățile judiciare americane, bunuri care au fost obținute ca urmare a faptelor incriminate sau care ar putea servi ca dovezi ale faptelor incriminate.

Statele Unite au inculpat doi hackeri români care au spart camerele de supraveghere din Washington D.C, cu câteva zile înainte de ceremonia de învestire în funcție a președintelui american Donald Trump.

Mihai Alexandru Isvanca (25 de ani) și Eveline Cismaru (28 de ani) au fost arestați în România la data de 15 decembrie, după ce au compromis sistemul informatic cu ajutorul căruia este ...

    Citește pe publika.md