România marchează astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională16Foto1Video© zdg.md

România marchează astăzi, 1 decembrie, Ziua Națională

, 20 știri, 2 vizualizări

Românii de pretutindeni sărbătoresc pe 1 decembrie Ziua Națională a României. În toată țara vor avea loc evenimente pentru a marca această zi importantă din istoria românilor. În București, peste 1.500 de militari și specialiști vor participa la parada militară din Piața Arcului de Triumf. Și în Alba Iulia, Timișoara și Iași vor avea loc spectacole și parade militare.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naționale a României în Piața Arcului de Triumf, din București va începe la ora 11.00, joi, 1 decembrie. Ministerul Apărării al României a anunțat că peste 1 500 de militari și specialiști, precum și aproximativ 120 de mijloace tehnice, dintre care 40 de aeronave, vor participa la paradă.

Vor defila și aproximativ 150 de militari străini, din cadrul unor detașamente din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii, notează Libertatea.