România urmărește sprijinirea Moldovei în asigurarea securității sale energetice3Foto© deschide.md

România urmărește sprijinirea Moldovei în asigurarea securității sale energetice

, 5 știri, 6 vizualizări

Declarațiile au fost făcute de Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, în cadrul videoconferinței EU Debates Cafe a Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE) cu genericul „Soluții cheie pentru fortificarea independenței și securității energetice: creșterea eficienței energetice și promovarea energiei regenerabile”.

„Criza curentă a gazului e o dovadă a importanței diversificării surselor de aprovizionare cu energie electrică. E important ca participarea la proiectele în domeniul energiei să ofere șanse corecte tuturor companiilor interesate să intre pe piața Republicii Moldova”, a specificat Daniel Ioniță.

Statul moldovenesc trebuie să se racordeze la spațiul european în materie de energie, „să îmbunătățească activitatea autorităților de reglementare, să asigure un management profesionist în cadrul companiilor energetice și, totodată, să conlucreze strâns cu UE, care poate asigura atât expertiza, cât și un transfer util de bune practici în domeniu”, a specificat Daniel Ioniță.