România va moderniza și va dota cu carte 100 de biblioteci din Republica Moldova8Foto© publika.md

România va moderniza și va dota cu carte 100 de biblioteci din Republica Moldova

, 13 știri, 7 vizualizări

Natalia Elena Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni a declarat în cadrul întrevederii cu premierul Pavel Filip că în prezent se discută despre posibilitatea modernizării și dotării cu fonduri de carte a 100 de biblioteci din Republica Moldova, dar și despre promovarea unor proiecte comune pentru diasporă, care vor fi realizate de România.

„Republica Moldova reprezintă pentru noi mult mai mult decât o țară în Parteneriatul Strategic. Suntem nu doar colegi, dar prieteni”, a declarat Natalia Elena Intotero. Ministrul pentru Românii de Pretutindeni a menționat că în prezent se discută despre posibilitatea modernizării și dotării cu fonduri de carte a 100 de biblioteci din Republica Moldova, dar și despre promovarea unor proiecte comune pentru diasporă.

Relațiile bilaterale strânse și proiectele comune au fost discutate astăzi de prim-ministrul Pavel Filip și ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero. Premierul a spus că această întâlnire are loc într-o zi simbolică, când sărbătorim cu toții Mărțișorul. Urmare a eforturilor comune, acesta a fost inclus în Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO. Iar astăzi întreaga lume, inclusiv motorul de căutare GOOGLE, cunoaște despre Mărțișor.