Rusia afirmă că poate finanța singură Nord Stream 2 dacă SUA vor recurge la sancțiuni
Foto: radiochisinau.md

Rusia afirmă că poate finanța singură Nord Stream 2 dacă SUA vor recurge la sancțiuni

4 știri, 10

Rusia poate finanța singură gazoductul Nord Stream 2, care va lega Rusia de Germania pe sub Marea Baltică, dacă SUA vor decide să aplice sancțiuni acestui proiect căruia i se împotrivește președintele american Donald Trump, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția EFE.

„Rusia are capacitatea să o facă, dar sperăm că nu vom asista la un asemenea huliganism” din partea SUA, a spus Peskov într-o declarație dată grupului de presă rus RBK, făcând referire la eventuala impunere a unor sancțiuni americane împotriva companiilor participante la proiectul Nord Stream 2.

Dmitri Peskov a dat acest răspuns după ce a fost întrebat dacă președintele Vladimir Putin chiar i-a promis cancelarului german Angela Merkel, la reuniunea desfășurată în august la Meseberg, că Rusia va finanța gazoductul Nord Stream 2 dacă SUA vor impune sancțiuni împotriva companiilor participante la proiect, așa cum a relatat duminică publicația germană Suddeutsche Zeitung.

Amenințarea cu privire la posibile astfel de sancțiuni a fost formulată și de secretarul american al energiei Rick Perry, în timpul recentei sale vizite la Moscova.

Însă nu doar SUA se opun construirii acestui gazoduct, ci și mai multe țări din estul Europei, în special Polonia, în timp ce proiectul este sprijinit de Germania. Un argument invocat de adversarii acestui proiect este că el va crește depend...

    Citește pe independent.md