Rusia cere de la Google să blocheze conținutul YouTube care face publicitate protestelor ilegale6Foto© publika.md

Rusia cere de la Google să blocheze conținutul YouTube care face publicitate protestelor ilegale

, 7 știri, 13 vizualizări

În cazul în care Google nu va reacționa la solicitările înaintate, Federația Rusă va considera acest lucru ca o ingerință în afacerile suverane ale statului, dar și împiedicarea organizării alegerilor democratice în Rusia, a anunțat Servicul federal rus pentru supraveghere în domeniul comunicării, tehnologiilor informației și a comunicării în masă (Roscomnadzor).

După protestele din 10 august, Roscomnadzor a înaintat Google o scrisoare prin care a solicitat să ia măsuri pentru a preveni promovarea pe YouTube a evenimentelor în masă ilegale.

În comunicatul publicat de autoritatea rusă este indicat că conform informațiilor pe care le deține, unele structuri care posedă canale YouTube cumpără instrumente de publicitate cum ar fi notificările „push” pentru a disemina informații despre acțiunile în masă neautorizate (ilegale), inclusiv cele menite să perturbe alegerile de importranță federală și regională. Aceste notificări ar fi recepționate și de persoanele care nu sunt abonate la aceste canale.