Rusia, condamnată la CtEDO pentru încălcarea dreptului la educație pentru școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană3Foto1Video© adevarul.ro

Rusia, condamnată la CtEDO pentru încălcarea dreptului la educație pentru școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană

, 12 știri, 3 vizualizări

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că Rusia trebuie să plătească 126.000 de euro ca prejudicii morale și 5.000 de euro cheltuieli de reprezentare către profesorii, elevii și părinții a patru școli cu predare în limba română din Transnistria. Hotărârea CEDO a fost făcută publică de către Asociația Promo-LEX.

„Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut publice 8 hotărâri ce includ 17 cauze privind încălcarea drepturilor omului în regiunea transnistreană”, se arată într-un comunicat al Promo-LEX. Textul integral al comunicatului îl puteți găsi AICI.

Potrivit Asociației, „Reclamanții sunt profesori, angajați, elevi și părinți din patru școli cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană: Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Dubăsari, Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Grigoriopol și Gimnaziul din satul Corjova, raionul Dubăsari".