Putin susține că Rusia nu încearcă să divizeze Uniunea Europeană
Foto: noi.md

Putin susține că Rusia nu încearcă să divizeze Uniunea Europeană

4 știri, 10

BUCUREȘTI, 5 iun — Sputnik. Președintele rus Vladimir Putin a ridiculizat ideea că Moscova susține forțe care încearcă să desființeze UE, spunând că "oamenii din Austria și din celelalte țări ale Uniunii Europene [ar trebui] să renunțe la această idee din mintea lor".

"Nu este scopul nostru de a împărți nimic sau pe nimeni în Europa", a spus liderul rus, vorbind pentru radiodifuzorul ORF sin Austriei. "Dimpotrivă, dorim să vedem o Uniune Europeană unită și prosperă, pentru că Uniunea Europeană este cel mai mare partener comercial și economic", a adăugat el, explicând că instabilitatea în cadrul blocului ar dăuna relațiilor sale economice cu Rusia.

"De ce să zdruncinăm Uniunea Europeană pentru a suferi pierderi suplimentare și să suportăm costuri sau să pierdem beneficii posibile din cooperarea cu Uniunea Europeană?" A întrebat președintele. "Dimpotrivă, trebuie să intensificăm cooperarea cu Uniunea Europeană".

El a subliniat că Rusia păstrează până la 40% din rezervele sale de aur și valută în Euro și, prin urmare, este în mod esențial interesată de stabilitatea monedei unice europene. În ceea ce privește cooperarea Rusiei cu unele partide politice din Europa, care sunt adesea descrise drept eurosceptice, Putin a spus că este o chestiune pur pragmatică, care nu are legătură cu niciun plan ascuns.

Putin a vorbit pentru ORF înainte de vizita sa planificată pentru marți, la Vie...

    Citește pe ro.sputnik.md