Rușii anunță oficial că planifică să ajungă până în Transnistria, unde s-ar „încălca drepturile vorbitorilor de rusă”3Foto© ziarulnational.md

Rușii anunță oficial că planifică să ajungă până în Transnistria, unde s-ar „încălca drepturile vorbitorilor de rusă”

, 5 știri, 64 vizualizări

Armata rusă a anunțat că intenționează să ocupe regiunile din sudul Ucrainei și să ajungă în Transnistria. Declarația a fost făcută de către comandantul-adjunct al trupelor din regiunea Centrală, Rustam Minnekaev, citat de TASS.

În cadrul celei de-a doua etape a „operațiunii speciale” desfășurate în Ucraina, armata rusă trebuie să obțină controlul deplin al regiunii Donbas și asupra regiunilor de sud ale Ucrainei. Acest lucru va permite crearea unui coridor terestru către Crimeea, dar și ieșire către Transnistria, unde „de asemenea sunt afectate drepturile populației vorbitoare de rusă”. Declarația a fost făcută de către general-maiorul Rustam Minnekaev, comandantul-adjunct al trupelor din regiunea Centrală, informează newsmaker.md.

Rustam Minnekaev crede că vorbitorii de rusă au „probleme” în „transnstria”. „Se pare că noi acum luptăm cu întreaga lume, așa cum a fost pe timpul Marelui Război de Apărare a Patriei. Toată Europa, toată lumea era împotriva noastră. Și acum e la fel, ei nu au iubit Rusia niciodată”, a spus militarul rus care se face că nu știe că Hitler a fost învins de alianța dintre SUA-Marea Britanie și URSS.