Ruslan Codreanu va merge la CtEDO și cere demisia CEC4Foto© deschide.md

Ruslan Codreanu va merge la CtEDO și cere demisia CEC

, 9 știri, 5 vizualizări

Ruslan Codreanu solicit demisia conducerii Comisiei Electorale Centrale și a conducerii Comisiei electorale de circumscripție electorală Chișinău. Într-o conferință de presă susținută pe 12 octombrie, Ruslan Codreanu a spus că cele două instituții sunt politizate, având la conducere reprezentanți ai blocului ACUM și ai PSRM, transmite IPN

Ruslan Codreanu a spus că CEC a luat o decizie politică atunci când l-a exclus din cursa electorală, cu scopul de a elimina concurenții electorali incomozi. „Pentru toate încălcările procedurale, pentru toate întârzierile prin care am trecut, pentru faptul că CEC-ul nu a participat la nicio ședință de judecată, dar s-au trezit în ultimul moment să depună referință, solicit demisia CEC, care este reprezentantul blocului ACUM și a conducerii CECEC, care este reprezentantul PSRM”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul candidat a menționat că, prin tot ce s-a întâmplat, se creează impresia că Primăria a fost cedată. „Acordurile politice semnate între reprezentanții alianței, dar și programele unor candidați ne arată clar că primăria a fost deja cedată, iar mai departe se merge pe folosirea resurselor administrative în campania electorală”, a declarat Ruslan Codreanu.