S-a stins din viață artistul plastic Mihai Mireanu2Foto© jurnal.md

S-a stins din viață artistul plastic Mihai Mireanu

, 6 știri, 18 vizualizări

Solicitată de agenție, artistul plastic Virginia Mireanu, soția regretatului pictor a afirmat că acesta s-a stins din viață după ora 7 dimineața, la Spitalul de Urgență, unde fusese internat la 13 ianuarie, fiind infectat de COVID.

”Ultima lui dorință a fost să fie înmormântat la Cimitirul Central din strada Armenească. Avea multe planuri de creație. În afară de pictură, făcea ziaristică și literatură. A scris nuvele și un roman, pe care visa să-l editeze. În 2020, a editat cartea ”Dulcea copilărie”, despre copilăria sa și cea a semenilor săi din satul natal. Lucra la monografia satului. Ultima sa expoziție a fost în septembrie 2020, la Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși”, a mai spus Virginia Mireanu.

La rândul său, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că Mihai Mireanu a fost un participant activ la viața culturală din țara noastră. ”Creația artistului împărtășește un concept estetic bazat pe tradiție și pe explorările artei contemporane, pe figurativ și nonfigurativ.