Salariile se vor da la timp și majorate, ministrul educației5Foto© ziarulnational.md

Salariile se vor da la timp și majorate, ministrul educației

, 9 știri, 7 vizualizări

„Rolul politicienilor este să vină cu soluții pentru oameni, nu cu intoxicări și minciuni. Dacă doamna Maia Sandu ar avea măcar puțin respect pentru profesori, nu ar încerca să creeze astfel de situații bazate pe informații false, spuse cu rea-credință. Toți profesorii, inclusiv cei universitari, își vor primi salariile majorate, cum este și firesc”, menționează Monica Babuc.

Potrivit ministrei, Legea salarizării a fost aprobată după aprobarea legii bugetului pentru anul 2019, prin urmare toate modificările în ceea ce privește suplimentarea fondurilor respective se vor opera imediat ce va fi aprobată legea cu privire la rectificarea bugetului de stat.

Și ministrul finanțelor, Ion Chicu, a venit cu o reacție, menționând că instituțiile care activează în condițiile autonomiei financiare vor primi suportul necesar din partea Guvernului. „Trebuie să remarc însă că vorbim de instituții cu autonomie financiară și suportul Guvernului va veni exclusiv pe partea de competență a executivului (comanda de stat). Sau „autonomia noastră, dar pe banii voștri?””, subliniază ministrul.