Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022, lansat la Chișinău de Ziua Limbii Române3Foto© tv8.md

Salonul Internațional de Carte Bookfest 2022, lansat la Chișinău de Ziua Limbii Române

, 6 știri, 11 vizualizări

Cea de-a cincea ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest Chișinău a fost lansată astăzi, de Ziua Limbii Române, la Universitatea de Stat din Moldova, Mediacor.

La deschiderea oficială a evenimentului au fost prezenți înalți oficiali de stat din Republica Moldova și din România, precum ar fi Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Consilierul Prezidențial - Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, Administrația Prezidențială, România, Sergiu Nistor; Vicepreședinta Asociației Editorilor din România, Lidia Bodea; Ministrul Culturii al Republicii Moldova, Sergiu Prodan și mulți alții.

Începând de astăzi, circa 30 de edituri din România și Republica Moldova vor construi un pod literar peste Prut, dar și peste timp, din 30 de mii de volume de carte, exclusiv în limba română. La construcția inedită vor participa: All, Art, Arc, AGIR, Cartego, Curtea Veche, Didactica, Istros, Cartier, Eikon, Gama, Junimea, Lumen, Universitaria, Vasiliana, Epigraf, Eurodidactica, Humanitas, Institutul Cultural Român, Litera, Nemira, Prut, RAO, Sofia, Trei și alte edituri cu renume.