Salvatorii solicitați la biserica Sfântul Dumitru din capitală: Enoriașii au observat cum crucea de pe clădire era gata să cadă5Foto1Video© publika.md

Salvatorii solicitați la biserica Sfântul Dumitru din capitală: Enoriașii au observat cum crucea de pe clădire era gata să cadă

, 11 știri, 6 vizualizări

Intervenție mai puțin obișnuită pentru angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în această zi de sărbătoare pentru capitală. Salvatorii au fost solicitați la o biserica „Sfântul Dumitru” de pe pe bulevardul Dacia. Aceasta după ce enoriașii, veniți la slujba religioasă au observat că crucea de pe clădire este gata să cadă. Lucrările au durat două ore.

În jurul orei 11:00, după ce serviciul de salvatori a fost alertat, la fața locului au intervenit un echipaj de pompieri, dar și autoscara cu braț cotit BRONTO, cu înălțimea de 70 de metri din dotarea IGSU. Ajunși la fața locului salvatorii au securizat zona și au demarat operațiunea.

Salvatorii au lucrat circa două ore ca să coboare crucea de pe cupola bisericii. Aceasta are greutatea de 50 de kg și înălțimea de 2 metri și era amplasată pe cel mai înalt punct al clădirii, salvatorii fiind nevoiți să lucreze la înălțimea de 30 de metri.