Sandu cere explicații după ce a depistat că Ciocan primește lunar 70 de mii de lei7Foto© agora.md

Sandu cere explicații după ce a depistat că Ciocan primește lunar 70 de mii de lei

, 14 știri, 14 vizualizări

Directorul Centrului de Implementare a Reformelor, Iurie Ciocan, ridică lunar un salariu de 70 de mii de lei, în timp ce angajații altor instituții publice au salarii mizere. Prim-ministra Maia Sandu a prezentat astăzi la ședința Guvernului o fișă cu informații despre salariul lui Ciocan și a anunțat că va cere explicații de la cei care ridică bani mari în funcții publice.

Maia Sandu se arată indignată de faptul că Centrul de Implementare a Reformelor activiează în continuare, în condițiile în care fosta guvernare a anunțat că procesul de reformare a administrației publice centrale s-a încheiat acum doi ani.

„Sunt surprinsă că în continuare există această unitate care trebuia să se ocupe de implementarea reformei administrației publice centrale. Guvernul precedent ne-a povestit de mai multe ori că această reformă s-a finalizat în 2017. De ce se plătesc salarii, dacă reforma s-a încheiat. Așteptăm explicații de la cei care sunt angajați în acest centru. Trebuie să luăm măsuri”, a punctat Maia Sandu.