Sandu, despre majorarea prețului la carburanți: Este o acțiune concertată2Foto© deschide.md

Sandu, despre majorarea prețului la carburanți: Este o acțiune concertată

, 7 știri, 24 vizualizări

CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Consiliul Concurenței ar trebui să intervină atunci când se constată concertarea prețurilor la carburanți de către companiile petroliere. De asemenea, ar trebui să trecem la plafonarea prețurilor la carburanți. Declarațiile au fost făcute de președintele Republicii Moldova după ședința Consiliului Suprem de Securitate. Șeful statului spune că această acțiune este una concertată de companiile petroliere. Mai mult, aceasta acuză instituțiile statului Republica Moldova de inacțiune.

„Menționez lipsa de acțiune din partea instituțiilor statului, în special în perioada februarie-iunie a anului trecut, atunci când pe piața internațională prețurile au scăzut destul de mult. Atunci când mecanismele pieței trebuiau să favorizeze consumatorul final nu s-au făcut aceste reduceri. Pe de o parte, consumatorul nu a putut să se bucure deplin de scăderea prețurilor din anul 2020, pe de altă parte acum vedem creșteri în fiecare zi”, a declarat Maia Sandu.

Aceasta spune că este absolut necesar să se facă modificări în legislație pentru prevenirea creșterii prețurilor la carburanți.