Sandu, Usatii, Deliu, Țicu și Chirtoaca au semnat o scrisoare comuna catre comunitațile internaționale3Foto© deschide.md

Sandu, Usatii, Deliu, Țicu și Chirtoaca au semnat o scrisoare comuna catre comunitațile internaționale

, 11 știri, 17 vizualizări

Maia Sandu, Renato Usatîi, Dorin Chirtoacă, Octavian Țîcu și Tudor Deliu, candidați ce aspiră la funcția de președinte al R. Moldova au trimis o scrisoare comunității internaționale prin care își exprimă îngrijorarea și sesizează partenerii externi asupra tentativelor de fraudare a alegerilor de către Igor Dodon și PSRM.

Potrivit semnatarilor, „lupta în această campanie se duce împotriva furtului, a fraudei și a celui care stă în fruntea intenției de falsificare – Dodon”, se arată în postare.

Totodată, mesajul survine în contextul amplasării secțiilor de votare în afara țării

Alegerile prezidențiale vor avea loc la 1 noiembrie. Deocamdată, au fost înregistrați trei candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA) și Tudor Deliu (PLDM). Cererea de înregistrare a lui Andrian Candu (Pro Moldova) a fost respinsă. Alți trei candidați – Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul „Șor”) și Maia Sandu (PAS) – au depus listele cu semnături, care urmează a fi verificate.