Șapte conflicte de interese și o incompatibilitate, depistate la aleși locali și șefi de instituții publice2Foto© jurnal.md

Șapte conflicte de interese și o incompatibilitate, depistate la aleși locali și șefi de instituții publice

, 5 știri, 7 vizualizări

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat șapte conflicte de interese și o incompatibilitate în cazul mai multor aleși locali și șefi de instituții publice. Este vorba de cinci aleși locali și trei șefi de instituții școlare și preșcolare.

Astfel, a fost constatată încălcarea regimului juridic al incompatibilităților de către primarul unei comune din raionul Râșcani. Acesta a exercitat o perioadă, simultan, mandatul de primar și funcția de conducător al Gospodăriei Țărănești, nesoluționându-și în termen legal starea de incompatibilitate.

Și o primăriță din Cotiujenii Mici, raionul Sângerei, a încălcat legislația. Acesta a admis conflicte de interese semnând acte administrative în privința surorii sale, care deține funcția de director al Instituției Preșcolare din localitate. Primărița a semnat contractul individual de muncă cu sora sa și mai multe dispoziții de concediu pentru aceasta în perioada 2016-2021.