Șarov se arată îngrijorat de restricțiile neglijate de Ziua Chișinăului: Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde3Foto© tv8.md

Șarov se arată îngrijorat de restricțiile neglijate de Ziua Chișinăului: Îndemn autoritățile locale să nu practice duble standarde

, 6 știri, 5 vizualizări

Astfel, el a subliniat că, în această perioadă de criză determinată de pandemia virusului COVID-19, se simte obligat să iau atitudine ori de câte ori consider oportun, pentru a proteja elevii și cadrele didactice. Potrivit lui Igor Șarov, cu toții simțim nevoia unei socializări ca înainte de pandemie, iar acest lucru se vede la fiecare ocazie, recenta fiind sărbătorirea Hramului orașului Chișinău.

„E uman să ne dorim să fim împreună. Guvernul Republicii Moldova a dat exemplu de organizare a evenimentelor naționale de la sfârșitul lunii august în condițiile pandemiei COVID-19, într-un format restrâns și limitat. Vreau însă să insist asupra obligației fiecăruia de a se proteja și de a-i proteja pe cei din jur.

În contextul pandemiei, vreau să reamintesc importanța părinților în viața școlii: părinți infectați înseamnă o mare probabilitate de a avea copii infectați, iar asta duce la instituții de învățământ închise sau luarea deciziei neplăcute de a purta masca pe tot parcursul zilei la școală, ceea ce produce, evident, un disconfort.