Șase bărbați, reținuți acum doi ani pentru contrabandă cu mărfuri de la Odesa, trimiși în instanță7Foto© publika.md

Șase bărbați, reținuți acum doi ani pentru contrabandă cu mărfuri de la Odesa, trimiși în instanță

, 9 știri, 11 vizualizări

Șase bărbați, reținuți în august 2020 pentru contrabandă cu marfă de larg consum de peste 1 mil. de lei, de la „KM7” din Odesa au fost trimiși pe banca acuzaților de către procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS).

Potrivit unui comunicat al instituției, bărbații au vârstele cuprinse între 28 și 40 de ani, iar în perioada în care au comis infracțiunea, erau domiciliați în Chișinău, Criuleni și Călărași. Conform materialelor cauzei, cele șase persoane aveau diferite responsabilități, unii fiind responsabili de achiziționarea mărfii în Ucraina și transportarea acesteia, iar alții - de monitorizarea traseului în scopul evitării controlului din partea autorităților.

Marfa era introdusă în R. Moldova prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control, iar oamenii legii au stabilit rutele de deplasare ale învinuiților, precum și ale locurilor de aprovizionare, depozitare și comercializare a contrabandei. La data de 1 august 2020, oamenii legii i-au reținut în flagrant, în momentul în care aceștia se pregăteau să transmită bunurile beneficiarilor finali, într-o parcare din municipiul Chișinău.