Șase spioni ruși, inculpați în Statele Unite pentru atacuri cibernetice5Foto© tv8.md

Șase spioni ruși, inculpați în Statele Unite pentru atacuri cibernetice

, 8 știri, o vizualizare

Șase agenți ai serviciului militar de informații rus (GRU) au fost inculpați în Statele Unite pentru atacuri cibernetice mondiale, care au vizat Georgia și Ucraina, alegerile din Franța în 2017 și Jocurile Olimpice din 2018 din Coreea de Sud dar și o organizație internațională care anchetează Rusia pentru utilizarea de agenți chimici letali. Ar fi vorba de „cele mai distructive și costisitoare atacuri cibernetice din istorie” a apreciat adjunctul ministrului justiției, John Demers, responsabil pentru securitate națională, la o conferință de presă.

Potrivit justiției americane, primul lor atac a vizat rețeaua electrică din Ucraina, privând populația de încălzire în plină iarnă.

Cei șase sunt bănuiți că fac parte dintr-o unitatea a Serviciului militar de informații rus (GRU) făcut responsabil și pentru atacul din 2016 asupra computerelor Partidului Democrat din Statele Unite, cu numai câteva luni înainte de alegerile prezidențiale de acum patru ani. Câștigate de Donald Trump în fața contracandidatei democrate Hillary Clinton.