Scandal sexual de proporții la ONU. Care este motivul
Foto: www.realitatea.md

Scandal sexual de proporții la ONU. Care este motivul

4 știri, 18

Organizația Națiunilor Unite s-a pomenit într-un scandal sexual de proporții. Zeci de angajate ale ONU susțin că au fost hărțuite sau agresate sexual în timpul activității lor. Mărturisirile au fost făcute de angajate ale ONU care lucrează în peste 10 țări.

Sub protecția anonimatului, de teama de represalii sau din cauza regulilor care le împiedică să vorbească public, acestea au spus despre groaza prin care au trecut de nenumărate ori.

O femeie care spune că a fost violată de un superior din cadrul ONU în timp ce lucra într-un loc izolat a afirmat că și-a pierdut postul și viza și că a petrecut șapte luni în spital din cauza stresului și a traumei, conform publicației citate. Ea a mai declarat că ONU a deschis o investigație în acest caz, dar că nu ar fi găsit suficiente dovezi, în ciuda faptului că erau disponibile probe medicale și mărturii ale martorilor.

Cincisprezece angajate au spus că au fost hărțuite sau agresate sexual în ultimii cinci ani, iar șapte femei au afirmat că au raportat oficial ce s-a întâmplat. Trei dintre aceste femei au mărturisit că ulterior au fost nevoite să își părăsească postul sau amenințate cu încheierea contractelor, în timp ce presupușii lor agresori rămân în funcții, inclusiv un înalt oficial al ONU.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, este ferm în gestionarea acestei chestiuni, „care este de asemenea despre paritatea de gen și bal...

    Citește pe realitatea.md    Tendințe