Scandal la CSP // Sergiu Litvinenco acceptă propunerea de anulare a concursului pentru funcția de șef al PCCOCS10Foto© realitatea.md

Scandal la CSP // Sergiu Litvinenco acceptă propunerea de anulare a concursului pentru funcția de șef al PCCOCS

, 22 știri, 7 vizualizări

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, susține propunerea de anulare a concursului pentru selectarea canddiatului la funcția de șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Demnitarul, care este și membru al Consiliului Superior al Procurorilor, situația creată ca urmare a sesizării depuse de Iulian Groza implică riscul iminent de viciere a concursului.

„În legătură cu concursul la funcția de șef al PCCOCS inițiat de CSP în noiembrie 2022 și ținând cont de toate situația creată care implică lipsa de credibilitate și riscul iminent de viciere, consider că trebuie identificate soluțiile juridice pentru anularea sau suspendarea lui. Concursul urmează a fi inițiat repetat sau, după caz, reluat când va exista un CSP cu mandat plenipotențial, adică după finalizarea exercițiului de pre-vetting”, a scris el.

Amintim că Iulian Groza a anunțat astăzi că este intimidat de anumite persoane care încearcă să exercite presiuni asupra sa. Groza anunță că a sesizat Consiliul Superior al Procurorilor, menționând că acest concurs este „lovit de vicii” și cere anularea acestuia.