Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a suspendat 200 de aplicații în cadrul primei etape de analiză internă
Foto: www.publika.md

Scandalul Cambridge Analytica: Facebook a suspendat 200 de aplicații în cadrul primei etape de analiză internă

5 știri, 4

Aplicațiile au fost suspendate în așteptarea rezultatelor unei investigații detaliate care va spune dacă acestea au folosit sau nu incorect datele, a declarat Ime Archibong, vicepreședintele Facebook, însărcinat cu parteneriatele de produse.

Facebook precizează că a analizat mii de aplicații până în acest moment în cadrul investigației anunțate la 21 martie de Mark Zuckerberg, fondatorul companiei.

Zuckerberg a spus că rețeaua de socializare va investiga toate aplicațiile care au avut acces la cantități semnificative de date înainte ca Facebook să limiteze accesul, în 2014.

„Este mult de muncă în continuare pentru identificarea tuturor aplicațiilor care ar fi putut folosi incorect datele utilizatorilor de pe Facebook și va fi nevoie de timp”, a spus Archibong.

„Avem echipe mari de experți din cadrul companiei și din afara acesteia care muncesc mult pentru analizarea acestor aplicații cât de repede posibil”, a adăugat vicepreședintele.

La mijlocul lunii martie, Facebook s-a aflat în mijlocul unui scandal referitor la confidențialitatea datelor personale după ce presa a dezvăluit că firma de consultanță Cambridge Analytica a accesat abuziv datele utilizatorilor rețelei pentru a aduna informații despre persoanele cu drept de vot din Statele Unite și a influența alegerile prezidențiale din 2016.

Scandalul a fost urmat de reacții critice din partea multor celebrități, iar compani...

    Citește pe tv8.md