Explozii la Boston din cauza unor scurgeri de gaze
Foto: independent.md

Explozii la Boston din cauza unor scurgeri de gaze

6 știri, 5

Cel puțin zece oameni au fost răniți și 39 de clădiri din trei suburbii ale metropolei americane Boston au luat foc, joi, din cauza unor scurgeri de gaze care ar fi fost provocate chiar de către furnizor. Din primele informații a reieșit că firma a băgat prea multă presiune în conducte, ceea ce a provocat scurgeri. Autoritățile i-au îndemnat pe toți cei care simt miros de gaze în case să plece imediat.

Furnizorul de curent electric a întrerupt alimentarea pentru mii de clădiri, ca să limiteze riscul apariției unor scântei.

Compania de gaze anunțase cu câteva ore înainte că va face lucrări la instalații, inclusiv în suburbiile unde au avut loc deflagrațiile.

Poliția a declanșat o anchetă în acest caz.

Zecile de explozii au fost declanșate aparent de ruptura unei conducte de gaz. Imagini difuzate în direct de televiziuni îi arată pe pompieri luptând cu flăcările în Lawrence, Andover și North Andover, la circa 40 km nord de capitala statului Massachusetts, relatează Agerpres.

Străzile s-au cufundat în întuneric după ce echipele de intervenție au întrerupt alimentarea cu energie electrică și au început operațiunile de oprire a furnizării de gaz în zonă, în încercarea de a preveni alte explozii.

Cel puțin trei oameni, inclusiv un pompier, au fost răniți în Andover, au informat autoritățile locale. Șase persoane sunt tratate la Lawrence General Hospital, a spus purtătoarea de cuvâ...

    Citește pe independent.md