Franța: Școala devine obligatorie de la vârsta de trei ani
Foto: independent.md

Franța: Școala devine obligatorie de la vârsta de trei ani

6 știri, 11

Vârsta școlarizării obligatorii în Franța va scădea de la șase la trei ani începând cu toamna anului școlar 2019, o măsură simbolică în scopul recunoașterii grădiniței, pe care cea mai mare parte dintre copii o frecventează deja la această vârstă, informează AFP marți.

„Am decis ca grădinița să fie obligatorie și scăderea de la șase la trei ani a vârstei școlarizării obligatorii începând din 2019”, a anunțat președintele Emmanuel Macron, în deschiderea unei reuniuni care se desfășoară până miercuri la Paris și la care participă mai mulți experți și specialiști din domeniul educației, potrivit Agerpres.

„Republica a fost creată în și prin școală, iar în școala de astăzi ia naștere binele nostru comun”, a declarat președintele. „A spune acest lucru în această săptămână nu are nimic inocent” întrucât „de fiecare dată când națiunea noastră este lovită în inima sa, unii au tendința de a critica tratând doar simptomele”.

Președintele s-a referit la atentatele jihadiste de vineri din sudul Franței, unde Radouane Lakdim, un tânăr de 25 de ani care intrase în vizorul autorităților pentru suspiciuni de radicalizare, a ucis patru persoane.

Reforma învățământului preșcolar vine după o serie de inițiative guvernamentale din domeniul învățământului precum dublarea numărului claselor din învățământul primar în zonele defavorizate, modificarea procedurii de admitere în universitate sau refo...

    Citește pe independent.md