Compensațiile din partea statului în cadrul proiectului „Prima Casă 2” ar putea fi acordate din 1 iunie 2018
Foto: diez.md

Compensațiile din partea statului în cadrul proiectului „Prima Casă 2” ar putea fi acordate din 1 iunie 2018

4 știri, 5

Scopul Programului ”Prima Casă 2” este atragerea tinerilor la muncă in sectorul bugetar, a declarat secretarul de stat din cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, în cadrul emisiunii Tema Zilei, de la Canal 2. Potrivit lui Chicu, compensațiile din partea statului în cadrul acestui proiect vor fi acordate deja din data de 1 iunie 2018.

Oficialul a mai spus că implementarea acestui program se datorează succesului de care se bucură proiectul ”Prima Casă”.

”Avem deja statistica pe primă lună, care arată că, raportat la numărul de credite ipotecare clasice, numărul celor de la Prima Casă este de 30 de procente. La una dintre bănci participante acest proces se aproprie de 80 de procente. Prima lună de implementare în practică denota faptul ca intențiile și obiectivele coincid cu realitatea», a mai spus secretarul de stat. Acesta a mai precizat că, drept urmare a schimbărilor de pe piață, rata dobânzii pentru creditele perfectate în cadru programului Prima Casa va scădea de la 9,03 pana la 8%.

Trendul pozitiv a fost confirmat, în cadrul aceleiași emisiuni, de Eugen Țurcan, director de vânzări al unei companii imobiliare.

”Într-o lună, 52 de familii au devenit proprietari de locuințe, asta era imposibil dacă nu exista programul ”Prima Casă”, a declarat Eugen Țurcan. ”Creditele imobiliare sunt o ramura puternica a economiei”, a precizat acesta.

Reamintim că programul Prima Casă 2,...

    Citește pe 24h.md