Secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg rămâne șeful NATO până în 2020
Foto: www.europalibera.org

Secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg rămâne șeful NATO până în 2020

10 știri, 5

Secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg rămâne șeful NATO până în 2020, după ce reprezentanții celor 29 de națiuni membre ale celei mai mari alianțe militare din lume au decis să-i prelungească mandatul, scrie libertatera.ro.

Stoltenberg va fi în continuare secretarul general al NATO până pe 30 septembrie 2020. ”Îl felicităm pe secretarul general și avem deplină încredere în capacitatea sa de a-și continua munca de a adapta NATO la provocările secolului XXI”, se arată într-un comunicat de presă al aliaților.

Săptămâna trecută, guvernul german a anunțat că susține o prelungire cu doi ani a mandatului lui Stoltenberg.

Ministrul Apărării, Ursula von der Leyen, a declarat că Stoltenberg are „sprijinul deplin al Germaniei”, adăugând că „a făcut o muncă excelentă de modernizare a NATO și adaptarea structurilor sale la o situație de securitate schimbată”.

Jens Stoltenberg a declarat recent, în plenul Adunării Parlamentare NATO că România este importantă, prin misiunile în Afganistan și Kosovo, și găzduirea scutului de la Deveselu. ”Încep prin a mulțumi României pentru găzduirea acestei reuniuni și pentru contribuțiile numeroase și foarte solide la Alianță, la apărarea și siguranța noastră comune.

România este importantă în foarte multe privințe – contribuția ei la misiunile din Afganistan și Kosovo, ca gazdă a sistemului nostru de apărare balistică prezent a...

    Citește pe publika.md