CSM, aviz negativ pentru revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi
Foto: www.europalibera.org

CSM, aviz negativ pentru revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

15 știri, 10

La București se desfășoară ședința în care Secția pentru procurori a CSM discută cererea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

La ședință participă ministrul Justiției, care și-a prezentat raportul privind activitatea managerială de la DNA făcut public săptămâna trecută.

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat că motivele invocate de ministrul Justiției în raportul care stă la baza propunerii de revocare a ei din funcție sunt nereale, nedovedite și netemeinice, iar unele nu se confirmă cu nimic în realitate.

„Aceste motive invocate sunt nereale, nedovedite în niciun fel, netemeinice și unele dintre ele sunt simple susțineri care nu se confirmă cu nimic din realitate. Pentru unele dintre afirmații, care sunt extrem de grave din punctul meu de vedere, nu există niciun fel de probă, sens în care acest punct de vedere, pe care îl voi prezenta, l-am întocmit și în scris”, a spus Laura Codruța Kovesi.

Precizăm că mii de români au protestat duminică pentru a cere demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader. Oamenii sunt nemulțumiți că acesta a inițiat revocarea șefei Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi.

La sfârșitul săptămânii trecute, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a deschis procedura de revocare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Inițiativa lui Toader a declanșat un val de critici atât din partea Uniunii...

    Citește pe jurnal.md