Secția Terapie din cadrul spitalului raional Criuleni, renovată capital. Cheltuielile au fost acoperite de o asociație elvețiană4Foto© prime.md

Secția Terapie din cadrul spitalului raional Criuleni, renovată capital. Cheltuielile au fost acoperite de o asociație elvețiană

, 4 știri, 5 vizualizări

Pacienții, dar și lucrătorii medicali ai spitalului raional Criuleni beneficiază de condiții mai bune, după ce secția de terapie a fost renovată capital, după mai bine de 60 de ani. Reparația era mai mult decât o necesitate, întrucât mobilierul era învechit, iar utilajul neperformant. Modernizarea departamentului a costat peste opt milioane de lei, bani alocați de autoritățile elvețiene.

Feodora Chirilova are 74 de ani și este cardiacă. De mai bine de două decenii, femeia vine din satul Ustia la spitalul din Criuleni, pentru tratament.

„Nici nu avem ce zice față de atunci. Atunci nu avem nici unde pune farfuria cu mâncare, erau taracani și șoareci și de toate. Erau niște paturi că ne cădeau picioarele pe plasă, dar acum e de o plăcere. Nici acasă nu e așa”, a spus pacienta, Feodora Chirilova.