Ședință de judecată în dosarul Băsescu vs. Dodon: Avocatul fostului președinte român a adus în instanță mai multe probe
Foto: www.realitatea.md

Ședință de judecată în dosarul Băsescu vs. Dodon: Avocatul fostului președinte român a adus în instanță mai multe probe

10 știri, 8

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, l-a lipsit pe fostul lider de la Cotroceni, Traian Băsescu, de cetățenia moldovenească pentru a-l împiedica să se implice în politicul din țara noastră. Avocatul fostului președinte român a adus în instanță mai multe probe, care ar demonstra motivul ascuns al deciziei șefului statului. De cealaltă parte, reprezentanții Președinției declară că argumentele apărării sunt nefondate, iar acțiunile lui Igor Dodon au fost legale.

”În acele declarații, președintele recunoaște ca retragerea cetățeniei a fost pentru a bloca accesul reclamantului Traian Băsescu în viața politica a Republicii Moldova. Pârâtul spune în mod direct că datorită retragerii cetățeniei, nu a fost posibil ca reclamantul sa fie președinte de partid, ci doar președinte de onoare, subînțelegind Partidul Unității Naționale. De asemenea, au fost lansate niște aforisme, care de fapt sunt mai degrabă niște amenințări voalate la adresa judecătorilor cu ”Protiv loma, net prioma”, a declarat Andrei Bivol, avocatul lui Traian Băsescu.

La rândul său, consilierul prezidențial Maxim Lebedinschi spune că declarațiile șefului statului, citate în instanță sunt scoase din context și că Traian Băsescu manipulează opinia publică.

”Sunt niște declarații scoase din context care sunt interpretate în mod eronat da către partea reclamantă. Domnul președinte foarte cert si clar la acea conferință a s...

    Citește pe realitatea.md