Ședința de judecată pe cazul omorului din satul Vulcănești, raionul Nisporeni© tv8.md

Ședința de judecată pe cazul omorului din satul Vulcănești, raionul Nisporeni

, 4 știri, 17 vizualizări

Ședința de judecată care a avut loc miercuri, 5 august, la Curtea de Apel Chișinău pe cazul omorului din satul Vulcănești, raionul Nisporeni, când cinci bărbați au ucis un consătean, împușcându-l în fața porții, a fost amânată. Magistrații au spus că din lipsa de timp a fost audiat doar un singur inculpat, Ruslan Ibrian, care a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Așa că, următoarea ședință urmează să aibă loc la data 3 septembrie.

La scurt timp după ce ședința de judecată a început, avocații părții vătămate au făcut un demers în care au cerut ca jurnaliștii să înregistreze ședința de judecată. După deliberări, judecătorii nu au acceptat demersul. În cele din urmă, avocații au cerut recuzarea completului de judecători, însă, din nou, demersul a fost refuzat, iar colegiul a rămas în aceeași componență.

În cadrul ședinței, avocații celor cinci bărbați au cerut îmblânzirea pedepselor.

Amintim că crima a avut loc în seara zilei de 25 mai 2019 în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Momentul săvârșirii omorului a fost surprins de camerele de supraveghere de la poarta victimei.