Ședință matinală la Guvern. Pe ordinea de zi, un singur subiect1Video© agora.md

Ședință matinală la Guvern. Pe ordinea de zi, un singur subiect

, 5 știri, 7 vizualizări

Cabinetul de miniștri s-a întrunit într-o ședință matinală. Pe ordinea de zi figurează un singur subiect. Este vorba despre aprobarea Avizului la amendamentul proiectului de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în țară.

Guvernul a examinat amendamentul la proiectul de lege privind acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii Republicii Moldova care revin cu traiul în Republica Moldova și comunică susținerea acestuia. Totodată, pe plan redacțional, se va ține cont că „sintagma” reprezintă o unitate sintactică stabilă, formată din mai multe cuvinte între care există un raport de subordonare, constituind o parte a unei propoziții sau a unei fraze. Astfel, cuvântul „sintagma” din amendamentul proiectului de lege se substituie cu cuvântul „textul””, se arată în aviz.

În subsidiar, se propune ca prezenta lege să intre în vigoare la data de 1 octombrie 2022.

Astfel, la revenirea cu traiul în RM, cetățenii ar putea beneficia de scutirea de plata drepturilor de import pentru un mijloc de transport, în cazul în care termenul de exploatare nu este mai mare de 9 ani, iar valoarea în vamă nu depășește 400 mii de lei. Totodată, mijlocul de transport nu va avea deteriorări generate de accidente și nu va fi destinat activităților comerciale.