Factorii de decizie sunt cel mai des implicați în acte de corupție
Foto: www.realitatea.md

Factorii de decizie sunt cel mai des implicați în acte de corupție

9 știri, 8

Cel mai des implicați în acte de corupție în administrația publică locală sunt factorii de decizie, persoanele care își pun semnătura pe documente oficiale. Aceasta în contextul în care autoritățile publice locale sunt cea mai coruptă instituție, potrivit unui raport al Centrului Național Anticorupție. Declarația aparține șefului CNA, Bogdan Zumbreanu, făcută în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

Bogdan Zumbreanu susține că cele mai des întâlnite infracțiuni printre angajații autorităților publice locale sunt afacerile ilegale cu terenuri, construcțiile și achizițiile. „Corupția este prezentă acolo unde oamenii vor să aibă acces mai simplu la banul public. Evident, pentru aceasta se cer anumite sume de bani”, a explicat șeful CNA.

Bogdan Zumbreanu spune că instituția pe care o reprezintă va depune eforturi pentru ca cetățenii să nu mai perceapă corupția ca pe un fenomen arhiprezent în viața socială. „Când cetățenii aud în fiecare zi despre corupție, se naște fenomenul percepției corupției. Indicele de percepție a corupției nu este egal cu indicele corupției”, spune șeful CNA.

De asemenea, Bogdan Zumbreanu spune că CNA își propune să educe populația în a nu mai participa în acte de corupție. „Noi ne propunem să începem o colaborare mai strânsă cu Consiliul Concurenței. În foarte multe cazuri abaterile care se comi...

    Citește pe realitatea.md