Șeful Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov, eliberat din funcție2Foto© ziarulnational.md

Șeful Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov, eliberat din funcție

, 7 știri, 6 vizualizări

Guvernul a probat, în cadrul ședinței din 7 decembrie 2022, demisia comandantului Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov. Potrivit secretarului general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Sergiu Diaconu, raporturile de serviciu ale lui Ștefan Pavlov vor înceta din data de 15 decembrie 2022.

Ștefan Pavlov a fost numit în funcția de Comandant General al Inspectoratului de Carabinieri în noiembrie 2019, după ce a condus aproape trei ani Serviciul securitate și sănătate în muncă la una dintre cele mai mari companii de pe piața materialelor de construcție.

Cariera în structurile de forță și-a început-o în anii 2000, în cadrul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției din cadrul MAI. De asemenea, a activat în cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, în cadrul Regimentului de patrulă și santinelă „Scut” al Comisariatului General de Poliție din Chișinău și la Inspectoratul Național de Patrulare. În anii 2015-2016, a fost șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI.