Șeful poliției cibernetice din Ucraina: Hackerii ruși pregătesc un atac masiv asupra companiilor ucrainene
Foto: protv.md

Șeful poliției cibernetice din Ucraina: Hackerii ruși pregătesc un atac masiv asupra companiilor ucrainene

4 știri, 2

Hackeri din Rusia infectează companii ucrainene cu un virus de tip malware pentru a crea terenul propice unui atac masiv, coordonat, a declarat marți pentru Reuters șeful poliției cibernetice din Ucraina, Serhei Demediuk, scrie capital.ro.

Hackerii vizează companii, bănci și companii de infrastructură energetică, într-un mod care sugerează că se pregătesc să activeze malware-ul pentru un atac masiv, a mai spus Demediuk, adăugând că poliția ucraineană colaborează cu autorități străine pentru a-i identifica pe pirații cibernetici.

Kremlinul a negat însă acuzațiile. "Nu, nu este adevărat", a declarat miercuri pentru Reuters biroul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Forțe de aplicare a legii și echipe care se ocupă de securitatea companiilor din întreaga lume acordă o atenție sporită amenințărilor cibernetice din Ucraina, de unde au provenit unele dintre cele mai distrugătoare atacuri cibernetice din istorie. Un virus numit 'NotPetya' a lovit Ucraina în iunie 2017, afectând agenții guvernamentale și companii înainte de a se răspândi la corporații din întreaga lume, provocând acestora pierderi de miliarde de dolari.

"Faptul că guvernul Ucrainei a decis să facă public acest lucru arată că sunt speriați că (un potențial atac cibernetic) va avea un impact masiv și dorește ca oamenii să fie conștienți de asta", a declarat Jaime Blasco, de la firma de securitate cib...

    Citește pe publika.md