Șeful secției traumatologie a spitalului din Soroca, bănuit de corupere pasivă
Foto: noi.md

Șeful secției traumatologie a spitalului din Soroca, bănuit de corupere pasivă

11 știri, 14

Șeful Secției traumatologie din cadrul unui spital din Soroca a fost reținut de ofițerii CNA și procurori, fiind bănuit de corupere pasivă. Acesta ar fi pretins de la un pacient 17 000 de lei pentru a-i organiza intervenția chirurgicală de endoprotezare.

Potrivit denunțătorului, chirurgul i-ar fi spus că stocul endoprotezelor este limitat, iar pentru a ajunge pe masa de operație va trebuie să aștepte rândul. Totodată, medicul l-ar fi informat că ar putea să soluționeze problema contra sumei de 17 000 de lei.

Pe cazul menționat, Direcția teritorială nord a CNA a inițiat o anchetă, iar astăzi, medicul a fost reținut în momentul în care pacientul i-a transmis 15 000 de lei sub controlul Centrului.

În prezent, bănuitul se află în izolator, fiind reținut pentru 72 de ore și este cercetat pentru corupere pasivă.

De notat că, în 6 luni ale anului curent, CNA a pornit 32 de cauze penale pe diferite fapte de corupție și conexe, comise în domeniul ocrotirii sănătății.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura Anticorupție.The post Șeful secției traumatologie a unui spital din Soroca, reținut de CNA. Ar fi estorcat 17 000 lei pentru o intervenție chirurgicală appeared first on Moldova.org.

    Citește pe moldova.org    Tendințe