Serafim Urechean: Maia Sandu și Andrei Năstase au compromis mișcările de protest din țara noastră

Serafim Urechean: Maia Sandu și Andrei Năstase au compromis mișcările de protest din țara noastră

4 știri, 8

Maia Sandu și Andrei Năstase au compromis mișcările protestatare din țara noastră. Declarația aparține fostului primar al Capitalei, Serafim Urechean, și a fost făcută în cadrul emisiunii "Important" de la TVC 21.

Urechean mai spune că liderii opoziției se contrazic în ultima perioadă și asta pentru că un an în urmă strigau că vor alegerea directă a deputaților, iar acum se pronunță împotriva modificării sistemului de vot.

"Ei erau cei care țipau în stradă circumscripții uninominale, ca apoi să se întoarcă la, cum zicea unul din președinții Parlamentului, la 380 de grade. Dvs nu credeți în viitorul politic al Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase. Nu", a spus fostul primar de Chișinău, Serafim Urechean.

Fostul primar al Chișinăului afirmă că situația politică din țară se poate îmbunătăți doar dacă va fi modificat sistemul electoral. În acest context, Urechean a declarat că susține trecerea la votul uninominal.

"Eu consider că primul Parlament care a fost ales pe circumscripții uninominale a fost cel mai eficient. Fiecare deputat trebuie să-și cunoască alegătorii", a spus Urecheanu.

Serafim Urechean a mai declarat că este gata să candideze pentru funcția de deputat în cazul în care actualul sistem electoral va fi modificat.

    Citește pe publika.md