Serghei Lavrov a părăsit summitul G20, supărat că Antony Blinken a refuzat o întâlnire cu el: „Nu vom alerga după nimeni”4Foto© tv8.md

Serghei Lavrov a părăsit summitul G20, supărat că Antony Blinken a refuzat o întâlnire cu el: „Nu vom alerga după nimeni”

, 9 știri, 41 vizualizări

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a plecat de la summitul G20, sărind peste sesiunile planificate pentru vineri după-amiaza, precum și peste dineul oficial de vineri seara. Ministrul rus al Afacerilor Externe a transmis că el "nu va alerga" după Washington pentru negocieri, după ce omologul său american, Antony Blinken, a refuzat să aibă o întrevedere cu el. De asemenea, Lavrov s-a arătat nemulțumit că liderii occidentali vorbesc despre războiul din Ucraina, adresând critici Rusiei, în loc „să abordeze probleme economice globale", relatează Reuters.

„Nu noi suntem cei care au abandonat contactele, ci SUA (...). Nu vom alerga după nimeni ca să propunem o întrevedere", a spus Serghei Lavrov în fața unor jurnaliști în insula indoneziană Bali, unde are loc reuniunea miniștrilor de externe ai țărilor din G20.

Lavrov a respins vineri criticile Occidentului în legătură cu războiul din Ucraina, pe care le-a numit „frenetice", spunând că liderii occidentali au ratat șansa de a aborda în cadrul G20 probleme economice globale, scriu AFP și dpa. „În timpul discuției, partenerii occidentali au evitat să urmeze mandatul G20, cel de a trata probleme ale economiei mondiale", a transmis oficialul rus.