Sergiu Litvinenco: Toate propunerile societății civile pentru modificarea legislației electorale au fost respinse© deschide.md

Sergiu Litvinenco: Toate propunerile societății civile pentru modificarea legislației electorale au fost respinse

, 6 știri, 6 vizualizări

Consultările publice la subiectul modificării legislației electorale care au fost organizate de către Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului în data de 14 iulie au fost organizate doar pentru bifă.

În cadrul dezbaterilor publice „Modificările la Codul Electoral: avantaje și riscuri pentru democrație”, organizate de Agenția de presă IPN, Sergiu Litvinenco, deputat al Fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate, susține că de formă, modificările la Codul electoral vor rezolva anumite probleme, însă în fond, problemele care au fost identificate în urma scrutinului prezidențial din 2016 se vor regăsi și în 2020.

„Comisia juridică, în afară de acea propunere care vizează timpul de votare, toate propunerile societății civile au fost respinse fără niciun fel de argument. S-a scris „nu se acceptă”. Sunt cinci crai de la răsărit în Comisia juridică, patru socialiștii și Eugeniu Nichiforciuc care tot este socialist, pur și simplu ridică mâna și resping tot”, a declarat Sergiu Litvinenco.