Serviciile de informații americane afirmă că Putin a încercat să îl ajute pe Trump în alegerile prezidențiale din 202012Foto1Video© deschide.md

Serviciile de informații americane afirmă că Putin a încercat să îl ajute pe Trump în alegerile prezidențiale din 2020

, 23 știri, 5 vizualizări

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a coordonat cel mai probabil eforturile de manipulare a alegerilor prezidențiale din 2020 în favoarea lui Donald Trump, potrivit unui raport al serviciilor secrete americane dat publicității marți despre care surse citate de Reuters apreciază că este posibil să ducă la impunerea de noi sancțiuni americane împotriva Moscovei. Rusia a transmis miercuri că acuzațiile conținute în raportul menționat sunt nefondate.

Raportul de 15 pagini, dat publicității de Oficiul Directorului Informațiilor Naționale, a dat greutate acuzațiilor mai vechi potrivit cărora principalii ''locotenenți'' ai lui Trump făceau jocul Moscovei amplificând acuzațiile la adresa lui Joe Biden, pe atunci candidat la președinție, de către personalități ucrainene având legături cu Rusia în ajunul scrutinului din 3 noiembrie. Raportul aduce date noi, conform cărora Putin cel puțin a aprobat, dacă nu chiar a coordonat eforturile de manipulare a scrutinului prezidențial în favoarea lui Trump.

Este de așteptat ca Washingtonul să impună sancțiuni Moscovei chiar de săptămâna viitoare ca urmare a acestor acuzații, au declarat pentru Reuters trei surse sub rezerva anonimatului.