Serviciul de asistență stradală din Chișinău, pentru acordarea serviciilor de plasament minorilor aflați în dificultate, va activa non-stop2Foto© zdg.md

Serviciul de asistență stradală din Chișinău, pentru acordarea serviciilor de plasament minorilor aflați în dificultate, va activa non-stop

, 5 știri, 2 vizualizări

Primăria municipiului Chișinău informează că din data de 12 ianuarie a.c., Serviciul Asistență Stradală din subordinea Direcției municipale pentru protecția drepturilor copilului, amplasat pe adresa: str. Miron Costin, 19/1, care activa doar pe timp de zi, va presta servicii de plasament și pe timp de noapte. În cadrul instituției vor putea fi cazați concomitent zece copii, iar în prezent de aceste servicii beneficiază zilnic 4-6 minori.

Copiii se pot afla în incinta Centrului până la 45 de zile, timp în care organele competente vor identifica soluții pentru fiecare caz în parte. Tot aici, minorii vor beneficia de asistența specialiștilor, încadrarea în activități socio-educative, cât și de spații de recreere amenajate: sală de sport, bucătărie, duș etc.

În cadrul complexului de servicii au fost amenajate două săli separate, pentru fete și băieți, care au fost dotate cu mobilier necesar (dulapuri, paturi, noptiere). Centrul este dotat și cu electrocasnice pentru confortul copiilor. De asemenea, pentru securitatea beneficiarilor, dar și a edificiului, sediul instituției va fi supravegheat, atât video, cât și cu pază.