Și-a cumpărat o carte de identitate falsă și a pornit la muncă în Franța. Un moldovean, oprit la hotar
Foto: stirilocale.md

Și-a cumpărat o carte de identitate falsă și a pornit la muncă în Franța. Un moldovean, oprit la hotar

4 știri, 3

Un moldovean de 20 de ani a fost oprit la hotar de polțiștii de frontieră români, după ce asupra acestuia a fost găsită o carte de identitate românească falsă. Tânărul a recunoscut că a cumpărat documentul fals contra 100 de euro, pentru a-și găsi un loc de muncă legal în Franța.

Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii, când la Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni — I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru a intra în România, cetățeanul moldovean Dorin U., în vârstă de 20 de ani, pasager într-un autoturism înmatriculat în Republica Moldova.

În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra bărbatului.

În urma acestuia a fost descoperită, în unul dintre buzunarele hainei cu care bărbatul era îmbrăcat, o carte de identitate cu însemnele autorităților românești. Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

Bărbatul a declarat că intenționa să ajungă în Franța, pentru a-și găsi unui loc legal de muncă și urma să se folosească de cartea de identitate românească falsă. Pentru aceasta Dorin U. a procurat documentul de la un cetățean ale cărui date nu le cunoaște, plătind suma de 100 euro.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

Cercetările continuă...

    Citește pe moldova.org