Siemens a fost selectată să reabiliteze 14 stații de transformare din Moldova
Foto: unimedia.info

Siemens a fost selectată să reabiliteze 14 stații de transformare din Moldova

6 știri, 5

Reprezentanța companiei Siemens SRL din România va reabilita 14 instalații de tensiune medie din Republica Moldova în cadrul unui proiect sprijinit de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Compania a fost selectată prin concurs, de către întreprinderea de stat Moldelectrica, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de companie, contractul de reabilitare a celor 14 instalații este cel mai amplu proiect de reabilitare de stații de transformare de medie tensiune realizat de Siemens și urmează să fie finalizat în doi ani de la începerea lucrărilor. Lucrările ar urma să ia startul în al doilea trimestru al anului 2018.

„Parteneriatul cu Moldelectrica și faptul că putem contribui la reabilitarea sistemului energetic din Republica Moldova ne onorează. Suntem încrezători că acest proiect este doar un prim pas pentru industria energetică din Republica Moldova”, a menționat Petru Rușeț, country division lead energy management în cadrul Siemens România și Republica Moldova.

Directorul general Moldelectrica, Ghennadi Dimov, și-a exprimat certitudinea că Siemens SRL, companie cu o istorie îndelungată în energetică, va face față provocărilor proiectului și va implementa tehnologii performante în Republica Moldova.

Cu o istorie de 113 ani în România, Siemens operează actualmente patru fabrici și patru centre de cercetare-dezvoltare pe plan local. Începând cu a...

    Citește pe ipn.md