Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta, în semifinalele turneului demonstrativ de la Hua Hin

Simona Halep a învins-o pe Johanna Konta, în semifinalele turneului demonstrativ de la Hua Hin

11 știri, 7

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, s-a calificat în finala turneului demonstrativ World Tennis Thailand Championship, de la Hua Hin, după ce a învins-o în prima semifinală pe britanica Johanna Konta cu 6-3, 6-3.

Halep (26 ani) a arătat un joc solid la prima sa apariție înaintea noului sezon competițional și s-a impus după o oră și jumătate în fața britanicei, aflate pe locul 9 în clasamentul WTA.

Halep a început bine și a condus cu 2-0, dar apoi și-a cedat serviciul la capătul unui ghem în care a comis două duble greșeli (2-1). Românca a făcut un nou break (3-1), câștigând pe serviciul adversarei la cea de-a șasea minge de break. Halep s-a desprins la 4-1, dar au urmat două ghemuri luate de Konta, ultimul după două duble greșeli făcute de Halep. Simona a făcut un nou break, iar apoi a închis setul cu 6-3, în 49 de minute.

În actul secund, Konta a condus cu 1-0 și 2-1, dar la 2-2 Halep a făcut break, și-a consolidat avantajul (4-2), a ratat două mingi de break, iar Konta a redus diferența (4-3), dar Halep a dominat finalul partidei și a luat al doilea set tot cu 6-3.

Halep și Konta sunt la egalitate, 3-3, în meciurile directe oficiale, dar două succese ale Simonei au venit în Fed Cup și doar unul în circuitul WTA. Cele două au mai disputat anul acesta un meci demonstrativ, la turneul Tie Break Tens, de la Madrid, unde Halep s-a impus cu 10-2.

În fin...

    Citește pe deschide.md